Şenay Mihçin, İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nden Hesaplamalı Biyomekanik alanında doktora derecesini 2008 yılında Mühendislik ve Fizik Bilimleri Araştırma Konseyi (EPSRC) tarafından finanse edilen bir üniversiteden almıştır. Daha sonra, Bilgisayar Bilimi’nde üretim için ‘Beklenti’ modelini kullanarak çarpışma simülasyonları üzerine araştırma asistanı olarak çalıştı. otomobil tasarımcıları ve üreticileri için yönergeler. Ayrıca Leeds Üniversitesi’nin makine mühendisliği bölümünde “Servikal Omurga Kinematik FE Modellemesi” konusunda araştırma görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra yapay implantlar için bir simülatör üreticisi olan Simulation Solutions Ltd’de Manchester, İngiltere’de endüstri deneyimi kazanmaya devam etti. Ayrıca, Dundee Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, AB tarafından finanse edilen ‘Trans-fusimo’ adlı FP7 projesi için kliniklere yapılan araştırmaların tercümesinde ekip lideri olarak rol aldı. Bu projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından Dr Mihcin, Wellcome / EPSRC Girişimsel ve Cerrahi Merkezi’nin bir parçası olarak yeni tıbbi cihazlar ve yöntemler için çeviri projelerinin kalite yönetimi üzerinde çalışan, araştırma faaliyetlerinin daha fazla çevirisi için UCL’deki University College of London’a katıldı. Bilimler (WEISS) merkezi. Toplam 3680000TL bütçe ile TÜBİTAK 2232 International Outstanding Research Fellows fon programı kapsamında ödül alan Dr.Mihcin, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde kendi araştırma laboratuvarını kurdu, şu anda İYTE’de Yardımcı Doçent olarak öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
HAKKINDA
HAKKINDA
Ahmet Mert ŞAHİN, 2021 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünden makine mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında birçok kulüp aktivitelerine katılmış ve 2019 IEEE Power and Energy Society Türkiye koordinatör takımında sorumlu olarak yer almıştır. Lisans sürecinde birçok gönüllü aktiviteler de bulunup, 2017-2018 yılında Ankara Toplum Gönüllüleri Vakfının gençlik komitesinin koordinatörlük pozisyonunda yer almıştır. 2022 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde bütünleşik doktora programına başlamış bulunmaktadır. Tubitak 2232 “Herkes İçin Yeni Nesil İmplantlar” projesinde bursiyer olarak çalışmalarına devam etmektedir. Doktora programı kapsamınca biyomekanik alanında çalışmasını sürdürmektedir. İlgi alanları biyomekanik, gömülü sistemler, robot kinematiği, eklemeli imalat, 3B tarama sistemleri, tıbbi görüntüleme sistemleri ve hareket yakalama sistemleri bulunmaktadır.
Doruk Sevük, 2020 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği Bölümü’nde 2021 yılında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2022 Kasım ayı Biyomekanik ve Hareket Yakalama Sistemleri Laboratuvarında, TÜBİTAK 2232 “Herkes İçin Yeni Nesil İmplantlar” projesine dahil olmuştur. Bu proje kapsamında, HIP Simülatörün validasyonu ve kontrolleri üzerine araştırma yapmaktadır.
EDUCATION
Ph.D., Mechanical Engineering Koç University, Istanbul, Turkey, 2019 MSc., Mechanical Engineering Ferdowsi University of Mashhad,Mashhad, Iran, 2009
BSc., Mechanical Engineering
Iran University of Science and
Technology (IUST), Tehran, Iran,
2006
VITALS
Mechanical Engineering Department,SNA-A Building, B126 Rumelifeneri Yolu,Sariyer, Istanbul 34450,
Turkey
www.linkedin.com/in/shams-torabnia
https://www.researchgate.net/profile/Shams_Torabnia2
Storabnia19@ku.edu.tr
ABOUT SHAMS TORABNIA
A mechatronics system designer with several years of experience has received patents on applied research experience, new content development, simulation and validation, published articles, and design and prototyping innovation. PhD Candidate at Koç University.
MEMBERSHIPS
DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING – IZMIR INSTITUTE OF TECHNOLOGY, IZMIR, INTERNATIONAL
Association of Outstanding Researchers, Tubitak 2232, 118C188 Project for Hip Implant Wear Simulator Design
PRODUCTION AND AUTOMATION RESEARCH CENTER, KOÇ UNIVERSITY, ISTANBUL, TURKEY
Robotic System Programming, Mechatronics System Design, Machine Learning, Topology Optimization
HARIF TECHNOLOGY UNIVERSITY, TEHRAN, IRAN
Multi-Axis Servo System Design, Special Gearbox Design
SELECTED PUBLICATIONS
Omer Subasi, Shams Torabnia, Ismail Lazoglu (2020) In Silico
Analysis of Superelastic Nitinol Staples for Trans-Sternal
Closure, Journal of the Mechanical Behavior of Biomedical
Materials (ISSN: 1751-6161), Vol. 107, 103770.
Sepideh Aghajani, Mohammadreza Hemmati, Shams Torabnia
(2020) Life Prediction of Wind Turbine Blades Using Multi-Scale Damage Model, Journal of Reinforced Plastics and
Composites (ISSN: 0731-6844
), Accepted.
Shams Torabnia, Mohammadreza Hemmati, Sepideh Aghajani
(2019) An analytical investigation of plastic deformation of FGM
hallow rotors under a high centrifugal effect, International
Journal of Mechanical and Materials Engineering volume,(ISSN: 1539-7734), Vol. 14,Article
number: 16.
(2019) Investigation of a hollow shaft to determine the maximum angular velocity regarding the
FGM properties,Materials Science Forum (ISSN: 1662-9752), Vol 969- pp669-677
.
HAKKINDA
Merve Tuna, 2019 yılında İzmir KatipÇelebi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans derecesini aldı. Mezuniyet tezi 3 Derece Özgürlük Tendon Tahrikli Paralel Manipülatör üzerineydi. Bilgisayar Destekli Mühendislikte (CAE) aday mühendis olarak çalıştı. MSC Adams View ile mekanik sistemlerin kinematik ve dinamik analizleri ve simülasyonları üzerine çalışmış, üniversitelerde eğitim planlaması ve teknik destek vermiştir. Halen, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği Bölümü’nde TÜBİTAK 2232 “Herkes İçin Yeni Nesil İmplantlar” projesi tarafından finanse edilen kayıtlı bir Yüksek Lisans öğrencisidir. Yüksek lisans tezi “Günlük Yaşam Aktiviteleri İçin Kalça Eklem Kinematiğinin Araştırılması” üzerinedir. İlgi alanları kinematik ve dinamik analizler ve mekanizmalar ve robotik sistemler, biyomekanik, hareket yakalama sistemleri simülasyonlarıdır. İlgi alanları kinematik ve dinamik analizler ve mekanizmalar ve robotik sistemler, biyomekanik, hareket yakalama sistemleri simülasyonlarıdır.
HAKKINDA
Mert Mutlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi olup, TUBITAK STAR programi (2247-C) programı ile “Herkes İçin Yeni Nesil İmplantlar” projesinde stajyer araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Araştırma konuları , musculoskeletal simulasyonları, hareket analizi ve sonlu elemanlar tekniğidir.
HAKKINDA
Öznur Ilgın Karaağaç, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi olup, TUBITAK STAR programi (2247-C) programı ile “Herkes İçin Yeni Nesil İmplantlar” projesinde stajyer araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Araştırma konuları, Hareket Analizleri ve Simulasyonları, biyomekaniktir.
HAKKINDA
Öznur Ilgın Karaağaç, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi olup, TUBITAK STAR programi (2247-C) programı ile “Herkes İçin Yeni Nesil İmplantlar” projesinde stajyer araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Araştırma konuları, Hareket Analizleri ve Simulasyonları, biyomekaniktir.